Antep Fıstık / Antep Fıstığı

Kod: 217
Enerji - Kcal: 585
Protein - g: 23,7
Yağ - g: 49,7
Karbonhidrat - g: 21,5
 
 
 

Enerji verir, yorgunluğu giderir, bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Karaciğerin ve bağırsakların düzenli çalışmasına faydalıdır. Böbrek ağrılarını hafifletir. Kalp hastalıkları riskini azaltır. Vücudun gelişmesinde etkilidir. Hastalarda iyileşmeyi hızlandırır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü hafifletir.

  • Böbrek ve safra kesesi ağrılarını dindirir, mesane kumlarını düşürür.
  • Bedeni ve zihni kuvvetlendirir.
  • Protein, vitamin B1 ve fosfor bakımından oldukça zengindir. İçerdiği  B1 vitamini kan oluşumuna yardımcıdır, kandaki kolesterolü düşürür, kavrama yeteneği ve öğrenme gibi beyin fonksiyonlarını optimize eder. B1 vitamininin ayrıca; enerji, büyüme ve iştah üzerinde olumlu etkileri vardır. Mide, bağırsak ve kalp kasları için gereklidir.
  • Antep fıstığında kolesterol yoktur. Kolesterol seviyesini düşürür. Kalbi kuvvetlendirir. Koroner kalp hastalığı riskini azaltır.
  • Antep fıstığı sığır etinden protein yönünden 2 kat, fosfor yönünden 4 kat daha üstündür.
  • Vitamin E, B ve C kompleksince zengindir.
  • Antep fıstığı şeker hastalığında kullanılabilir.
  • Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğdaydan daha üstündür. Posalı besinler kanser yapıcı maddelerin bağırsakta kalma sürelerini kısaltır. Kanserden korumada etkilidir.
  • İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
  • Hastalıktan sonra Antep fıstığı iyileşme dönemlerinde de vücudumuzun dostudur. Nekahet döneminin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir.
  • Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.