Fındık / Fındık İçi

Kod: 221
Enerji - Kcal: 628
Protein - g: 15
Yağ - g: 60,8
Karbonhidrat - g: 16,7
 
 
 

Kalsiyum, demir, magnezyum, çinko ve potasyum mineralleri fındıkta bolca bulunur. E vitamini, B grubu vitaminler ve protein bakımından oldukça zengindir. Kalp ve damar sağlığı için büyük önem arz eden doymamış yağ açısından da zengindir. Kolesterolü düşürür, enerji ve güç verir. Kemik gelişimini destekler, hamileler için oldukça faydalıdır. Soğuk algınlığına iyi gelir. Ayrıca cildin yaşlanmasını önler ve güzelleştirir.

  • Enerji verir, güçlendirir ve besleyicidir. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir.
  • Protein kaynağıdır. Vücudun zayıf düşmemesini önler.
  • Gelişme çağındaki çocuklar için çok faydalıdır.
  • Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir. Böbrekteki kum ve taşları döker.
  • Kolesterolü düşürür ve kalp krizi riskini azaltır.
  • Hastalığın iyileşme gerekli bir besin kaynağıdır.
  • Yüksek miktarda kalsiyum içerir, böylece kemikleri ve dişleri güçlendirir.
  • İçerdiği demir sayesinde kansızlık, sindirim ve dolaşım sistemi bozukluklarını önler.
  • Lif bakımından zengindir, böylece bağırsak hastalıklarını, kimyasal bileşiklerin toksin etkilerini ve kabızlığı önler, kan şekerini düşürür.
  • Omega 3 kaynağı olarak kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler; tansiyonu düşürür, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltır, kalp ve damar dostu bir besindir.
  • Yüksek miktarda magnezyum ve potasyum içerir ve sodyum da düşük olduğundan kan basıncını düzenler.
  • İçerdiği B5 vitamini stresi giderir, B6 vitamini bağışıklık sistemini güçlü tutar ve kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır. Gebelikte takviyesi önem arz eden B9 vitamini içerir, bu sayede damar sertliği, kalp krizi, felç riskini de azaltır.
  • D vitamini kaynağıdır, cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırır.
  • Bor bakımından zengindir; kemikleri güçlendirir.
  • İçerdiği krom, kan şekerini dengeler.
  • E vitamini bakımından zengindir. Böylece şeker hastalığını engeller; kalp, damar, beyin ve sinir fonksiyonlarını düzenler, yaraların çabuk iyileşmesini sağlar, prostat kanserinden korur. E vitamini sayesinde ayrıca olması antioksidan ve yaşlılık engelleyici bir gıdadır.
  • Bor bakımından zengindir; kemikleri güçlendirir.